Dom > Vijesti > Sadržaj
Proizvodi kategorije
Obratite nam se
Tel: + 86-21-32513559
Faks: + 86-21-32513556
E-mail:titanos@titanos.com.CN
Web stranica:www.etitanos.com
Razlika između Anatase Titan dioksid i Rutil Titan dioksid
Feb 03, 2017

Titanijev dioksid (titanium dioksid) kemijske stabilnosti, općenito, većina materijala ne reagira. Titan dioksid u prirodi tu su tri kristala: Titan ploča, anatase Titan dioksid i rutil titanijev dioksid. Titan tip je nestabilan kristal, industrijske vrijednosti, anatase Titan dioksid (Anatase) spominju kao tip i rutil Titan dioksid (Rutil) nazivaju R-type, imaju stabilne rešetke je važno bijelim Pigmentima i porculan glazure su superiorni u bjelinu, strojno nijansiranje moć, moć krije, vremenskim prilikama, otpornost na toplinu i kemijsku stabilnost, posebno ne-toksičan, u usporedbi s drugim bijelim pigmentima.

Anatase Titan dioksid, A tip titanijev dioksid. Je dobar bijeli prah pigmenta, ima sposobnost dobre rasipanja svjetlosti i tako dobar bjelinu, krije moć, i ima visoku kemijsku stabilnost, netoksični neukusna, sobe-stimulacija ljudskog tijela, naširoko koristi u mnogim industrijskim oblastima, kao što su premazi, plastika, papir i tintu.

Rutil Titan dioksidto jeR tip Titan dioksid. U kombinaciji s sumpornim rutil Titan dioksid proizvodnja kontrola kvalitete iskustva, zbirka anorganskih prevlaka organski, soli tretman, kalciniranja kontrolu, hidroliza masti i ulja inovativnih proizvoda kao što su korištenje naprednih nijansa i veličina čestica kontrolu, cirkonij silicij Aluminij fosfora multi anorganskih prevlaka i nova organska obrada tehnologija, razvoj nove generacije visoko kvalitetni generala (djelomični vode) rutil titanijev dioksid. Odnosi se na sve vrste arhitektonskih prevlaka, industrijskih boja, antikorozivna boja, Tinta, praškastih prevlaka i drugim Industrijama.

Rutil Titan dioksid i anatase Titan dioksid su dva važna tipa Titan dioksid, razlog da su dva važna tipa Titan dioksid, koji je zbog rutil Titan dioksid i anatase Titan dioksid je trenutno na tržištu najopsežniju dvije serije Titan dioksida, ali zbog prirode na dva različita, što je dovelo do njihove razlike u svim aspektima , sljedeći popis Prikazuje rutil Titan dioksid i anatase Titan dioksid u čemu je razlika:

(1) internu strukturu kristala

Titan dioksid, postoje tri različite kristalne strukture, da često kažemo:rutil Titan dioksid, anatase Titan dioksid, Titan Titan dioksid, tri kristalne strukture su nije isto, u koje rutil Titan dioksid kristalna struktura je najstabilniji, Titan Titan dioksid je vrlo malo koristi, uglavnom zbog svoje interne strukture kristala nestabilnosti, pa nema ni na koji način u prirodi može biti dugoročna stabilnost očuvanja;

(2) talište i vrelište

Budući da je anatase vrsta se pretvara u rutil tip na visokoj temperaturi, se talište i vrelište anatase tipa Titan dioksid su praktički odsutni. Samo rutil Titan dioksid ima talište i vrenja, rutil Titan dioksid ima talište od 1850 ° C, klima talište (1830. ± 15) ° C, kisikom bogate talište 1879 ° C, talište i čistoće titanijev dioksid. Vrenja rutil Titan dioksida je (3200 ± 300) ℃, u ovom visokotemperaturnih Titan dioksid malo nepostojan;

(3) Dielektrična konstanta

Kao veće dielektrične konstante Titan dioksida, pa ima izvrsna električna svojstva. U određivanju neka fizička svojstva Titan dioksida, crystallographic orijentacije Titan dioksid kristala uzeti u obzir. Dielektrična konstanta anatase titania je relativno niska, samo 48%.

(4) vodljivost

Titan dioksid je poluvodič performanse, njegova vodljivost povećava sa temperaturom i brzi rast, ali i vrlo osjetljivi na hipoksiju. Permitivnost poluvodič svojstva i rutil Titanija su vrlo važni za industriju elektronike i može se koristiti za proizvodnju elektroničkih komponenti kao što su keramički kondenzatori.

(5) tvrdoća

Prema Mohsova tvrdoća skale sustava, rutil Titan dioksid je 6 ~ 6,5, anatase Titan dioksid je 5.5 ~ 6.0, pa u izumiranje kemijskih vlakana da bi izbjegli habanje rupe i anatase.


Povezane vijesti

Copyright © Šangaj Titanos Industry Co, Ltd Sva prava pridržana.